Страници

четвъртък, 13 септември 2012 г.

СиПоДеПреМа


Ръс Воун в „Американски мислител” от 22. 06. 2012 г

Моята непосредствена оценка е: това е просто проявление на огромната измама, извършена с американския народ през 2008 г., когато избрахме за президент на Съединените щати един неопитен човек, сенатор първи мандат, чието главно житейско постижение е било до нивото на бивш организатор на обществени мероприятия. Той не заслужаваше нито позицията, нито честта. Нито пък заслужаваше фалшивата Нобелова награда за мир, връчена му не за нещо повече от това да бъде европейското най-силно, водещо, либерално, лаещо куче. Той добре знаеше, че не заслужава службата или честта и сега, в моменти на срещи с по-интелигентни, по-завършени и по-заслужили политици по света – мъже и жени на действителната вещина в собствените си страни – той просто не може да се възпре от показ на собственото си признание за факта, че не заслужава мястото, където е понастоящем. Наречете го Синдром на потвърденото действие на предизвиканата малоценност, или СиПоДеПреМа.


Ние не сме се превърнали в най-богатата, най-мощната, най-влиятелната нация в света случайно, както изглежда, че този президент на „потвърденото действие” по всяка вероятност вярва. Това постижение е дошло чрез усилената работа, саможертвата и желанието да покажем на света чрез нашата винаги обоснована ида! – понякога дори войнствена, поза, че ние, хората на Америка, вярваме, че сме намерили пътя към свободата и просперитета за човечеството чрез капиталистическата икономика и републиканската форма на управление. Президент, изкачил се по труден начин, без да се е ползвал с предпочитание, получил поста, защото е наполовина черенОбама, може би, по-добре разбира истината за това. Той може и да има някакво по-добро усещане за причината, поради която страната му води света към просперитета на нашите граждани и да осъзнава факта, че повечето американци биха се радвали да доведат всички други граждани по света до същите нива на свобода и благоденствие.

Но това момче, смятано за най-могъщия човек на света, се покланя! Тук аз съм раздвоен: първо, той може да страда от СиПоДеПреМа и да е просто нестабилен и несигурен в себе си. Това изглежда се потвърждава от пъзливото му примирение по отношение на ужасното неуважение, засвидетелствано му неколкократно от руснаците. Другото, по-зловещо, предположение, което трябва да разгледам, е, че той умишлено се стреми да унижи нашия народ на сцената на световната политика за целите на развитието на социалистическата си програма. Не забравяйте основния принцип на социализма. Той е: изравняване на всички неща, включително народи.

Каква по-отчетлива демонстрация на изравняване на геополитическите сили може да има от това, че лидерът на най-мощната в света нация-държава се покланя пред тираните от третия свят?” [http://www.americanthinker.com/blog/2012/06/why_does_obama_bow.html].

Няма коментари:

Публикуване на коментар