Страници

неделя, 14 юли 2013 г.

Пърформанс

Д-р Николай Михайлов даде едно интервю за „Лице в лице”, което според е-вестник (признавам, и според мен) не бе достатъчно забелязано и отбелязано.
Отношението към Д-р Михайлов по рейт е аналогично на отношението към протестите, провеждащи се в момента – според една соц.агенц. около фифти-фифти. Някои не обичат доктора, защото е психиатър. Но той е и теолог. Други го ненавиждат, защото се изразява „високопарно” и сложно, мразят го, защото не го разбират или съжаляват, че им липсва неговата реторика и мисъл. Трети се дразнят, че е напуснал ДСП, а четвърти, че е бил в ДСБ. Аз пък заради всички тези неща го уважавам.
Ако имате търпението полюбувайте се на мъдрия му език и ще откриете, че отново е прав и има доблестта да го каже.
Е-вестник го препечатва със съкращения. Дава и видео.

„Хората от февруари бяха граждани, започвам да мисля, че бяха малко повече граждани, защото гражданинът е патетично същество, същество с граждански страсти, и не се разхожда така фриволно на всяка цена. Съдейки отдалече, по силуетите на тези граждани (б. р. – протестиращите сега), те ще живеят общо взето прилично, при всички обстоятелства на българския злополучен политически преход и тъй нататък. Те нямат същински екзистенциални драми. Те нямат драмата на невъзможност да оцелееш, те нямат драмата на тези, които са близо до самозапалилите се осем души.
Нали тези, които протестираха февруари, те не могат да оцеляват именно паради липсата на морал и норма в политиката.”

Статия: Диагнозата на д-р Николай Михайлов за протеста и изпадналите десни
Адрес: http://e-vestnik.bg/18087/diagnozata-na-d-r-nikolay-mihaylov-za-protesta-kato-opit-za-revansh-na-izpadnali-desni/

Няма коментари:

Публикуване на коментар