Страници

понеделник, 13 август 2012 г.

Кризата


Текущата криза, като за начало, ще филтрира и ще прочисти цялото човешко общество. Така както изтръскваме прахта от парче плат, премахвайки от него всичко, което не се отнася към него. Кризата първо ще премахне от човешкото общество такива професии, които не са необходими за живота на човека и, по същество, предизвикват дисбаланс в природата. Тъй като те са в излишък, те само претоварват нашия живот и ни карат да отработваме излишните часове, които не са ни нужни за набавяне на насъщния, нито за човешкото общество, нито за Земята като цяло.

Стотици години сме били загрижени предимно за прехраната си. И действително още преди двеста години  беше необходимо да се борим за насъщното, т.е. за необходими за живота неща. Само през последните два века на техническия прогрес, предизвикал съвременното свръхпроизводство на ненужните стоки, се развиваме неправилно.


Така че, периодът на осъзнаване на злото е настъпил: разбираме, че егоизмът ни е накарал да използваме своите възможности в неправилната насока. Вместо да сме свободни шест-седем часа дневно от грижите за насъщния, обратното – ние сме запълнили тези часове с неща, от които нямаме нужда.

Днес , чрез кризата най-накрая стигаме до разбиране и осъзнаване на това, че е необходимо тези часове да освободим за формиране на Човека. И ние и децата ни трябва да получат такова възпитание.

ТУК в блога на Михаел Лайтман

Няма коментари:

Публикуване на коментар